In de transitie naar duurzame mobiliteit gaat PwC voor grootste vloot van hybride BMW's in de Belux

In de transitie naar duurzame mobiliteit gaat PwC voor grootste vloot van hybride BMW's in de Belux

Maandag 22 november 2021 - Vorig weekend ruilden de collega's van PwC hun wagen in voor een splinternieuwe BMW X1 Plug-in Hybride. PwC België breidt zijn bestaande wagenpark uit met 540 BMW X1 Plug-in Hybrides en beschikt daarmee nu over de grootste vloot van plug-inhybride bedrijfswagens in het BMW universum. PwC engageert zich om zijn vloot groener te maken, aangezien die het grootste aandeel van zijn totale uitstoot uitmaakt. Deze zet is een strategisch onderdeel van PwC’s duurzamemobiliteitsstrategie en de ambitie om tegen 2030 klimaatneutraliteit te bereiken.

Door zijn vloot op te waarderen met plug-inhybride en elektrische wagens zal PwC de jaarlijkse CO2-uitstoot fors kunnen verlagen. Zo wil PwC een bedrijfscultuur bevorderen waar duurzaamheid centraal staat. Door in schonere, groenere wagens te investeren, bouwt het bedrijf mee aan de toekomst van zowel medewerkers als klanten. PwC België blijft ook verder investeren in duurzame mobiliteit: zo is er ook de ambitie om de uitstoot elke twee jaar met 20% te verminderen, tot het bedrijf uiteindelijk volledige klimaatneutraliteit bereikt tegen 2030. PwC België compenseert al 100% van de uitstoot van zijn vloot, zowel voor privé- als professioneel gebruik, en 100% van vliegtuigemissies.

Het nieuwe mobiliteitsbeleid van PwC opent de deur naar alternatieve transportmogelijkheden, zoals het leasen van een volledig elektrische wagen of een e-bike. Een andere nieuwigheid is Modalizy, een mobiliteitskaart waarmee gebruikers probleemloos en vlot switchen tussen transportmiddelen, zoals het openbaar vervoer, een huurfiets, taxi en deelwagens. Dankzij de laadmogelijkheden die PwC aanbiedt, kunnen bestuurders hun auto opladen op het werk, thuis of aan een openbaar laadstation.

Axel Smits, voorzittervan PwC België: “We nemen met deze beslissing een doortastende stap. De investeringen die we doen in een milieuvriendelijkere vloot zetten onze ambities voor duurzame mobiliteit tegelijk kracht bij. Dit is een volgende belangrijke stap naar een verlaging van onze totale CO2-afdruk. We zijn ons ervan bewust dat het verlagen van de CO2-uitstoot van onze wagens cruciaal is om onze ambities inzake klimaatneutraliteit te realiseren. De keuze voor plug-inhybride BMW's sluit naadloos aan op onze visie en ambities.”

Eddy Haesendonck, CEO van BMW Group Belux: “Dankzij klanten als PwC wordt onze mobiliteit groener. Zij behoren, zoals wel vaker, tot de pioniers als het aankomt op het gebruiken van onze nieuwe technologie. Deze beslissing benadrukt nog maar eens het belang van plug-inhybride technologie als een belangrijke fase in de transformatie naar duurzame elektrificatie van het Belgische wagenpark; denk maar aan de BMW eDrive Zones in de 10 grootste steden in België, waar alle hybride BMW's automatisch 100% elektrisch worden aangedreven."

Contacten

Maïté Oreglia

PwC België

+32 (0)485 07 67 17

maite.oreglia@pwc.com

Jeroen Lissens

BMW Group Belux

+32 3 890 97 08/+32 488 23 55 85

jeroen.lissens@bmw.be

 

 

 

Over PwC België

Serving clients from strategy through execution

PwC België engageert zich voor kwaliteit in dienstverlening op het vlak van audit, fiscaliteit en adviesverlening. 

Bij PwC geloven we dat waarde tot stand komt dankzij relaties – en dat principe brengen wij in praktijk bij alles wat we doen, waar ook ter wereld, van bij het eerste contact. Wij gaan voor waardecreatie vanaf dag één.