Clayton, Dubilier & Rice bereikt akkoord over overname van Global Mobility Tax and Immigration Services van PwC

Door de transactie ontstaat wereldwijd de grootste onafhankelijke dienstverlener op het gebied van mobiliteit en immigratie voor multinationale organisaties

Londen en New York - 19 oktober 2021 - Clayton, Dubilier & Rice en PwC hebben vandaag een overeenkomst aangekondigd waarbij CD&R de Global Mobility Tax and Immigration Services business van PwC zal overnemen. Deze business is wereldwijd marktleider op het gebied van werknemersbelasting, immigratie, zakenreizen, mobility managed services en payroll-oplossingen voor multinationale organisaties en hun werknemers. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

De Global Mobility Tax and Immigration Services business heeft meer dan 3.000 multinationale klanten wereldwijd. Zij helpen organisaties bij het beheren van global talent mobility en bieden gepersonaliseerdebelasting- en immigratiediensten aan grensoverschrijdende werknemers wanneer deze zich een weg banen door compliance-kwesties die verband houden met wereldwijde tewerkstelling. Door de transactie ontstaat een zelfstandig, wereldwijd platform met meer dan 5.700 professionals die zich focussen op een naadloze grensoverschrijdende ervaring voor klanten, terwijl de investeringen in technologie en nieuwe diensten worden versneld.

In zijn meer dan 50-jarige geschiedenis is de business toonaangevend geweest op het gebied van wereldwijde mobiliteitsdiensten, waarbij het de mobiliteitsprogramma's voor talent van zijn klanten heeft ondersteund door te helpen bij het oplossen van grensoverschrijdende tewerkstellingsuitdagingen. Onlangs heeft het bedrijf zijn dienstenaanbod uitgebreid om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van klanten en hun grensoverschrijdende werknemers gedurende de pandemie. ​ ​ ​ ​

"Wij zijn verheugd over de kans om een zelfstandige organisatie te worden en samen te werken met CD&R om ons marktleiderschap verder uit te bouwen en meer waarde te creëren voor klanten", zegt Peter Clarke, Global Managing Partner for Global Employee Mobility bij PwC, die CEO wordt van het nieuwe bedrijf. “De pandemie heeft aangetoond dat wereldwijde werkgelegenheidskwesties een belangrijke uitdaging blijven voor bedrijven, vooral nu de compliance vereisten complexer worden. Dankzij onze samenwerking met CD&R kunnen we onze technologische investeringen versnellen om in te gaan op de vraag van onze klanten: een geïntegreerde digitale ervaring aanbieden in het hele ecosysteem van talentmobiliteit. Deze technologische investeringen zullen samen met ons nieuwe wereldwijde operationele model een nog meer gedifferentieerde service-ervaring voor onze klanten bieden. Hierbij behouden we dezelfde focus op de kwaliteit en vertrouwelijkheid van de diensten die we leveren, terwijl we ons team rijkere carrièremogelijkheden bieden."

"CD&R heeft een lange staat van dienst in het uitvoeren van wereldwijde carve-out transacties die bedrijven helpen bij de overgang van corporate ownership naar onafhankelijke modellen," zegt Stephen Shapiro, een CD&R-partner. ​ "Wij geloven dat PwC's Global Mobility Tax and Immigration Services business, als een vrijstaand platform, in staat zal zijn om zijn waardepropositie voor zijn klantenbestand van wereldklasse te vergroten."

"De Global Mobility Tax and Immigration Services business beschikt over aanzienlijke wereldwijde capaciteiten om opkomende trends en complexiteiten op het gebied van talentmobiliteit te ondersteunen. Het bedrijf is goed gepositioneerd om te profiteren van de toekomstige groei van de wereldwijde mobiliteit van werknemers, nu bedrijven en economieën herstellen na de pandemie. De terugkeer van zakenreizen, opkomende mobiele werkpatronen en de toegenomen behoefte aan compliance in een complexe bedrijfs- en regelgevingsomgeving zullen een aanzienlijke behoefte doen ontstaan aan een wereldwijd geïntegreerde leverancier met een geavanceerd digitaal platform," aldus Russ Fradin, CD&R Partner en voormalig CEO en Chairman bij Aon Hewitt, die na de overname voorzitter zal worden van de raad van bestuur van de nieuwe onafhankelijke onderneming. "We zijn verheugd om samen te werken met een zeer getalenteerd team om hun potentieel als een zelfstandige onderneming ten volle te benutten."

"De belangen van onze klanten, mensen en partners hebben vooropgestaan bij deze transactie en ik heb er alle vertrouwen in dat, met de steun van CD&R, de nieuwe onderneming goed uitgerust zal zijn om te groeien en tegemoet te komen aan de evoluerende behoeften van haar klanten van elke omvang en in alle segmenten over de hele wereld," aldus Bob Moritz, Global Chairman van PwC. "Deze verkoop zal PwC in staat stellen om meer te investeren inen prioriteit te geven aanhet opbouwen van capaciteiten die relevant zijn voor onze wereldwijde strategie - The New Equation. Ik wil de betrokken partners en mensen bedanken voor hun fantastische werk en wens hen het beste voor de toekomst."

Het bedrijf zal een nieuwe naam krijgen na afronding van de transactie, wat naar verwachting in de eerste helft van 2022 zal gebeuren, onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder raadplegingen van bepaalde lokale ondernemingsraden. Deutsche Bank Securities Inc., JP Morgan, UBS Investment Bank, BMO Capital Markets Corp., BNP Paribas Securities Corp., Mizuho Financial Group Inc., RBC Capital Markets, LLC, en Société Générale hebben financiering toegezegd voor de transactie en treden op als financieel adviseurs voor CD&R; Debevoise & Plimpton LLP verleent CD&R juridisch advies. ​ Morgan Stanley & Co. LLC treedt op als financieel adviseur en Davis Polk & Wardwell LLP en Linklaters LLP verlenen PwC juridisch advies.

###

Over Clayton, Dubilier & Rice

Clayton, Dubilier & Rice is een private investeringsmaatschappij met een strategie die gericht is op het bouwen van sterkere, meer winstgevende bedrijven. Sinds zijn oprichting heeft CD&R meer dan $35 miljard geïnvesteerd in meer dan 100 bedrijven met een totale transactiewaarde van meer dan $150 miljard. In de loop van zijn geschiedenis was ruwweg 50% van de door CD&R geleide transacties een complexe afsplitsing van bedrijven. ​ De firma heeft kantoren in New York en Londen. Voor meer informatie kan u terecht op www.cdr-inc.com.

Over PwC’s Global Mobility Tax and Immigration Services Business

PwC's Global Mobility Tax and Immigration Services business is marktleider en levert diensten op het vlak van compliance, advies en technologie voor internationale werkgevers en hun mobiele werknemers. Als vertrouwde adviseur van multinationale ondernemingen lossen wij cruciale en complexe uitdagingen op het vlak van personeelsmobiliteit op om onze klanten en hun werknemers een consistente wereldwijde ervaring te garanderen.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over PwC België

Building trust and delivering sustained outcomes

PwC wil bijdragen aan het vertrouwen in de maatschappij en aan het oplossen van belangrijke problemen – dat is ons doel. PwC firma's vormen een netwerk van firma's in 151 landen met meer dan 364.000 medewerkers die zich engageren tot het leveren van kwaliteit in audit-, fiscale en adviesdiensten. Laat ons weten wat u belangrijk vindt en lees meer over ons op www.pwc.com.

'PwC' verwijst naar het PwC-netwerk en/of een of meer firma’s die er deel van uitmaken. Elke firma is een afzonderlijke juridische entiteit. Zie www.pwc.com/structure voor meer gedetailleerde informatie hierover.

U kan onze privacyverklaring hier bekijken: www.pwc.be/privacy-statement

© 2023 PwC. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met