PwC België breidt hub Hasselt uit naar volledig kantoor

Uitbreiding in Hasselt versterkt de nabijheid van PwC bij klanten en integratie in het regionale start-up-ecosysteem

PwC België vestigde zich in 2015 voor het eerst in Hasselt, namelijk op de Corda Campus, met de bedoeling om dichter bij de klanten in Limburg te zijn en de portefeuille in de regio uit te breiden. Het initiatief was zo succesvol dat de locatie nu ingericht wordt als een volwaardig PwC-kantoor. “Ik heb de indruk dat het Limburgse bedrijfsleven PwC verwelkomd heeft als een grote speler die eindelijk zijn weg naar Limburg heeft gevonden”, zegt Peter D'hondt, Partner bij PwC België. “We worden zeker erkend als een alternatief voor de meer gevestigde spelers in de markt. Ons uitgebreide dienstenpakket en onze internationale reikwijdte worden beschouwd als onderscheidende factoren. ​ Sinds 2015, en meer dan ooit tevoren, brengen we die onderscheidende factoren dichter bij de lokale markt.” ​ 

Het nieuwe kantoor zal onderdak bieden aan ongeveer 40 medewerkers van de audit en tax & legal services-praktijken van PwC België. Die zullen het huidige team versterken om de lokale klanten te bedienen. Het kantoor zal ook nieuwe mogelijkheden creëren voor de aanwerving van lokale specialisten. “In een nauw verbonden zakengemeenschap als Limburg is een behoorlijke lokale aanwezigheid belangrijk als we serieus genomen willen worden op het vlak van klantnabijheid”, benadrukt Marc Hoessels, Director bij de fiscale praktijk van PwC België.

Het kantoor is gelegen op de Corda Campus, dicht bij andere innovatieve bedrijven binnen de Limburgse start-up-gemeenschap. De uitbreiding van de vestiging in Hasselt tot een volwaardig kantoor ondersteunt de toegenomen inspanningen van PwC om tegemoet te komen aan de behoeften van zowel start-ups/scale-ups als van kleinere en middelgrote ondernemingen (kmo's). “De Corda campus vormt samen met de andere Limburgse incubatoren een eigen start-up- en scale-up-ecosysteem”, verklaart Koen Vanstraelen, Director bij de auditpraktijk van PwC België. “We moeten ons in dit ecosysteem verankeren om onze rol als (toekomstige) vertrouwensadviseur van de vele jonge ondernemers in Limburg veilig te stellen.”

De uitbreiding van de activiteiten van PwC weerspiegelt de groei in de regio en wordt ook ondersteund door een breder dienstenpakket. “Ook op het gebied van juridische dienstverlening zijn we veel gegroeid. We kunnen onze klanten een ‘one-stop-shopping’ aanbieden”, aldus Peter D'hondt. “Meer diensten ter beschikking stellen van onze klanten is ook de manier waarop wij hen helpen groeien. Onlangs hebben we de integratie van Handson & Partners als PwC Business Services afgerond. Dit betekent dat onze klanten hun behoefte aan financiële professionals, boekhouding en fiscale diensten kunnen uitbesteden en zich kunnen concentreren op de product- en dienstenontwikkeling die zo cruciaal is voor start-ups en scale-ups. In combinatie met PwC Business Services en ons internationale netwerk kunnen we kmo's begeleiden bij hun expansie naar het buitenland. Dat is het soort ondersteuning dat onze klanten in de regio echt waarderen.” 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over PwC België

Building trust and delivering sustained outcomes

PwC wil bijdragen aan het vertrouwen in de maatschappij en aan het oplossen van belangrijke problemen – dat is ons doel. PwC firma's vormen een netwerk van firma's in 151 landen met meer dan 364.000 medewerkers die zich engageren tot het leveren van kwaliteit in audit-, fiscale en adviesdiensten. Laat ons weten wat u belangrijk vindt en lees meer over ons op www.pwc.com.

'PwC' verwijst naar het PwC-netwerk en/of een of meer firma’s die er deel van uitmaken. Elke firma is een afzonderlijke juridische entiteit. Zie www.pwc.com/structure voor meer gedetailleerde informatie hierover.

U kan onze privacyverklaring hier bekijken: www.pwc.be/privacy-statement

© 2023 PwC. Alle rechten voorbehouden.

Contact