Het Corporate Finance team van PwC België verwelkomt Sander Boekema, hij voegt hiermee uitgebreide ervaring op het gebied van fusies en overnames en private equity toe aan het team

Boekema's expertise versterkt PwC België's strategische adviesdiensten, ook m.b.t. cross-border transacties

Brussel, 23 maart 2023 - PwC België's Corporate Finance team is verheugd de komst van Sander Boekema aan te kondigen. Hij voegt twintig jaar ervaring in corporate finance/M&A advisory (ABN AMRO) en tien jaar private equity ervaring toe aan het team. Van 2011 tot 2021 was Sander Boekema verantwoordelijk voor het opbouwen van de private equity business bij Baltisse, een family office in België. Zijn expertise in het leiden van investeringen en het onderhouden van relaties met private equity fondsen en investeerders zijn een aanwinst voor de strategische adviesdiensten van PwC België. Met een diepgaande kennis van cross-border transacties en ervaring in verschillende sectoren, zal Sander Boekema klanten door complexe bedrijfsvraagstukken navigeren en hen helpen om hun specifieke doelen te bereiken.

Bij Baltisse, het family office van de familie Balcaen, leidde Sander Boekema de private equity investeringen. Dat deed hij voornamelijk in België, met een opportunistische benadering naar andere markten. Boekema leidde meerdere transacties, waaronder investeringen in Balterio (via IVC Group), Origis Energy, Partners in Accountancy, Polflam, House of Talents, en samen met Waterland in Fagron. Deze investeringen gebeurden meestal via controleposities die gericht waren op waardecreatie op lange termijn. Ook was hij lead advisor in België bij de verkoop van Balta aan Doughty Hanson in 2004 en bij de verkoop van IVC Group aan Mohawk Industries in 2015. Sander was ook verantwoordelijk voor investeringen in - en co-investeringen met - verschillende private equity fondsen. PwC Belgie zal dan ook dankbaar beroep doen op de inzichten die hij heeft opgedaan in de investeringsstrategieën van private equity fondsen.

Omdat hij in meerdere landen heeft gewoond en gewerkt, waaronder Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Hong Kong, Spanje en België, brengt Sander een internationaal perspectief in het Corporate Finance team. Zijn diepgaande inzichten in de complexiteit van cross-border transacties en zijn vermogen om door verschillende culturele en zakelijke omgevingen te navigeren, zullen enorm waardevol zijn voor de klanten van PwC.

"Ik ben zeer vereerd en verheugd dat ik de kans krijg om te werken voor de grootste wereldwijde dienstverlener in fusies en overnames. De reputatie van PwC gaat haar voor, en ik voel me vereerd dat ik bij zo'n vooraanstaand team mag aansluiten. Door haar uitgebreide internationale netwerk en enorme financiële en strategische expertise heeft PwC in belangrijke mate bijgedragen tot de groei van Belgische bedrijven. In mijn vorige functies heb ik het voorrecht gehad om nauw samen te werken met het Belgische Deals team van PwC. Ik sta te popelen om deel uit te maken van de verdere uitbreiding en het succes van het team op de Belgische markt," zegt Sander Boekema, Senior Advisor Corporate Finance bij PwC België.

Bij PwC België specialiseert het Corporate Finance team zich in uitzonderlijke sell-side adviesdiensten aan kwalitatieve familiebedrijven en bedrijven in private equity portefeuilles. Het team legt de focus op oplossingen afstemmen op de specifieke behoeften en doelstellingen van de klant. Hierdoor heeft PwC een reputatie verworven als betrouwbare partner voor bedrijven van alle groottes en in verschillende sectoren. Het Corporate Finance team biedt ook uitgebreide ondersteuning bij corporate venturing en fondsenwerving voor jonge ondernemingen. PwC was de afgelopen zeven jaar de bevoorrechte adviseur van een veertig-tal bedrijven, waaronder Varo (Powerplus), mortierbrigade, Veritas, Serax en Standard de Liège.

 

Dirk Verheyen, Partner Corporate Finance bij PwC België: "Sander's expertise zal ons in staat stellen onze aanwezigheid op de Belgische markt te versterken en onze klanten bij te staan. Vooruitkijkend verwachten we dat de consolidatie- en M&A-activiteit in 2023 in verschillende sectoren weer zal aantrekken na een wat minder 2022. Wij geloven dat de gespecialiseerde kennis van Sander van onschatbare waarde zal zijn bij de begeleiding van onze klanten bij complexe deals en het bereiken van hun strategische doelstellingen. Niet alleen verstrekt Sander Boekema de capaciteiten van het team, de benoeming van Sander betekent ook een belangrijke stap voorwaarts in de verdere versterking van ons groeiende team van M&A-professionals. We investeren graag in toptalent zoals Sander en kijken uit naar de toekomst, terwijl we de expertise en capaciteiten van ons team uitbreiden."

 ###

Over PwC

PwC wil bijdragen aan het vertrouwen in de maatschappij en aan het oplossen van belangrijke problemen – dat is ons doel. PwC-firma's vormen een netwerk van firma's in 152 landen met meer dan 328.000 medewerkers die zich engageren tot het leveren van kwaliteit in audit-, fiscale en adviesdiensten. Laat ons weten wat u belangrijk vindt en lees meer over ons op www.pwc.com

'PwC' verwijst naar het PwC-netwerk en/of een of meer firma’s die er deel van uitmaken. Elke firma is een afzonderlijke juridische entiteit. Zie www.pwc.com/structure voor meer gedetailleerde informatie hierover.

© 2023 PwC. Alle rechten voorbehouden.

Erik Oosthuizen

External Communications Manager

Tess Minnens

External Communications Manager

PR Sander Boekema NL FINAL.docx

PDF - 68 Kb

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over PwC België

Building trust and delivering sustained outcomes

PwC wil bijdragen aan het vertrouwen in de maatschappij en aan het oplossen van belangrijke problemen – dat is ons doel. PwC firma's vormen een netwerk van firma's in 151 landen met meer dan 364.000 medewerkers die zich engageren tot het leveren van kwaliteit in audit-, fiscale en adviesdiensten. Laat ons weten wat u belangrijk vindt en lees meer over ons op www.pwc.com.

'PwC' verwijst naar het PwC-netwerk en/of een of meer firma’s die er deel van uitmaken. Elke firma is een afzonderlijke juridische entiteit. Zie www.pwc.com/structure voor meer gedetailleerde informatie hierover.

U kan onze privacyverklaring hier bekijken: www.pwc.be/privacy-statement

© 2023 PwC. Alle rechten voorbehouden.

Contact