De nieuwe PwC Campus: een plaats waar duurzaamheid, groei en talent samenkomen
PwC opent officieel zijn nieuwe hoofdkantoor in Brussel, ingehuldigd door premier De Croo
16 juni 2022
Donderdag 16 juni 2022 - Vandaag opent PwC België officieel de deuren van zijn gloednieuwe state-of-the-art campus in Brussel. De openingsceremonie werd gehouden in aanwezigheid van premier Alexander De Croo. De nieuwe Campus voldoet aan hoge eisen op het gebied van duurzaamheid, connectiviteit en samenwerking. Het resultaat is een ruimte die innovatie en de verbetering van vaardigheden stimuleert en zo tegemoetkomt aan de groeiende bezorgdheid van de Belgen over een succesvolle overgang naar een duurzame samenleving, de stimulering van vaardigheden en talent en de creatie van een omgeving waarin waar groeibedrijven kunnen opschalen, zoals blijkt uit de nieuwe PwC-survey‘Opening the door to the future’, die 2.000 burgers en 125 van de Belgische leidinggevenden ondervroeg. Geïnspireerd door deze inzichten reikt PwC de hand aan zowel overheden als bedrijven om deze kans aan te grijpen en de kansen van ons land te maximaliseren.
Open de deur naar de toekomst: Een nieuwe mijlpaal voor alle talenten
Stel je een ruimte voor waar mensen kunnen samenkomen, contacten leggen en creëren. Een plaats waar menselijke verbondenheid niet alleen wordt gecultiveerd, maar gekoesterd en geïntensiveerd. Het nieuwe gebouw van PwC België, PwC Campus in Brussel, is precies dat. Het ingenieuze ontwerp inspireert creativiteit en verbeelding, vergemakkelijkt interactie en nauwe samenwerking. Niet alleen de architectuur en de toegankelijkheid, maar ook de duurzaamheid zijn bijna ongeëvenaard.
Gebouwd door Ghelamco en met een oppervlakte meer dan ongeveer 20.000 m² zal PwC Campus Brussels - gelegen aan de Culliganlaan 5 in Diegem - de referentieruimte zijn voor de meer dan 2.500 medewerkers, klanten en partners. De nieuwe PwC Campus wordt een ontmoetingsplek waar medewerkers kunnen samenkomen om waardevolle contacten te leggen die hen helpen buiten de gebaande paden te denken, nieuwe oplossingen te bedenken en hun vaardigheden te ontwikkelen.
Met een EPB-waarde van 49 is de Campus een energieneutraal gebouw (ENB), wat het PwC-engagement weerspiegelt om tegen 2030 energieneutraal te zijn. Dankzij zijn strategische ligging vlakbij Brussels Airport moedigt het mensen aan om gebruik te maken van het openbaar vervoer (trein, tram) of om te kiezen voor duurzame mobiliteit, dankzij de voorziene infrastructuur, zoals fietsenstallingen en oplaadpunten voor elektrische voertuigen.
Voortbouwen op de sterktes van België
Ter gelegenheid van deze belangrijke mijlpaal in zijn 100-jarig bestaan in België gelooft PwC dat België een inspirerend verhaal nodig heeft dat voortbouwt op zijn sterke punten en jonge mensen hoop geeft voor de toekomst. PwC lanceerde in samenwerking met Kantar Research een survey die de mening peilde van 2.000 burgers in heel België en van 125 van de meest invloedrijke leiders van het land (in de politiek, de academische wereld, het bedrijfsleven en de media) over de belangrijkste kansen voor België met de gezonde ambitie om tegen het tweehonderdjarig bestaan van het land in 2030 een betere toekomst voor te bereiden.
De survey bevestigt dat België weliswaar een aantrekkelijke plaats blijft om te wonen en te werken, maar dat de belangrijkste leiders van België aangeven dat het land nog meer kan inspelen op haar sterktes. Uit het onderzoek blijkt dat zowel het grote publiek als de belangrijkste leiders van het land drie met elkaar verweven belangrijke kansen zien:
- De noodzaak van een overgang naar een circulaire economie
- Het stimuleren van vaardigheden en onderwijsmogelijkheden om een aantrekkingspool voor talent te worden; en
- Het katalyseren van groeimogelijkheden voor bedrijven en startende ondernemingen.
Als het gaat om prioriteiten voor de toekomst, stelt het grote publiek gezondheidszorg van hoge kwaliteit voorop, jobs en het scheppen van werkgelegenheid op de tweede plaats en effectiviteit van de overheid op de derde, waaruit blijkt dat mensen de neiging hebben zich te concentreren op de onmiddellijke prioriteiten van het land. Hoewel efficiëntie van overheid voor de voornaamst leiders een prioriteit is, vinden ze ook onderwerpen die zich meer richten op de toekomst van belang, zoals de kwaliteit van het onderwijs, het milieu en digitalisering.
De toegang tot het onderwijs en de kwaliteit van het onderwijs worden in de survey relatief goed beoordeeld. Zowel het grote publiek als belangrijke Belgische leiders zijn echter van mening dat de kwaliteit van het geboden onderwijs kan worden verbeterd, waarbij de laatste bijna twee keer zo overtuigd is. De studie laat zien hoe het land meer zou kunnen bouwen op zijn gevoel van trots: België heeft als land veel troeven, bij het grote publiek is dit vooral de gezondheidszorg (50%) en de sociale zekerheid (59%), terwijl de Belgische leiders veel meer troeven zien die kunnen worden uitgespeeld.
Nog verrassender is het feit dat de meerderheid van het grote publiek en de Belgische leiders niet geloven dat in staat is om de grote uitdagingen aan te gaan. Er heerst een algemeen optimisme voor de toekomst en de bevraagde respondenten vertrouwen erop dat het land het potentieel heeft om voort te bouwen op zijn sterke punten, namelijk sterke industrieën, onderzoek en innovatie, een centrale positie in Europa en veel vaardigheden en talent. De conclusie is dat het bedrijfsleven een sleutelrol moet spelen bij het creëren van het België van morgen.
Axel Smits, voorzitter van PwC België: "Onze nieuwe PwC Campus is een weerspiegeling van ons engagement voor de toekomst en een uiting van een bedrijf dat zijn mensen echt op de eerste plaats zet. Het is zorgvuldig ontworpen om een thuis weg van huis te creëren voor onze mensen, klanten en partners. Het biedt jong talent, zowel binnen als buiten de organisatie, niet alleen alle kansen om zich creatief te ontplooien en te groeien, maar bevordert die groei ook.
"Het jaar 2030 wordt een scharnierjaar voor België wanneer het land 200 jaar onafhankelijkheid viert. Wij geloven dat België het potentieel heeft om de thuishaven voor talent’ van Europa te worden. Met PwC's jarenlange expertise en connecties binnen het economische weefsel van België willen we ook anderen inspireren om naar de toekomst te kijken en die kansen te grijpen ten voordele van onze volgende generaties. Onze PwC Campus onderstreept deze ambitie. Daarom blijven we ons inzetten om oplossingen te creëren die innovatie, engagement en bijscholing mogelijk maken. Als een echte people business willen we deel uitmaken van de co-creatie van die visie en de weg vooruit."
Werkwijze van de survey
Het Belgische filiaal van Kantar, 's werelds toonaangevende onderneming op het gebied van data, nam de onderzoek af tussen 11 oktober 2021 en 31 januari 2022. Deze bestond uit een online kwalitatieve vragenlijst, beantwoord door 1.998 leden van het grote publiek (18+). 125 leidinggevenden in België (politici, bedrijfsleiders, academici, vakbondsvertegenwoordigers, vertegenwoordigers van de media, enz.) werden persoonlijk geïnterviewd per telefoon of tijdens persoonlijke ontmoetingen om kwalitatieve en semi-kwalitatieve gegevens te verkrijgen.
Contact: