PwC Belgium zet opnieuw sterke groei voort

Jaarverslag FY19

  • PwC Belgium verhoogde de omzet voor het jaar eindigend op 30 juni 2019 met 10% tot €340,9 miljoen (ten opzichte van €310,2 miljoen in 2018).
  • Groei in alle domeinen: Advisory (+24%), Assurance (+1%) en Tax & Legal Services (+10%)
  • Axel Smits herkozen als voorzitter PwC Belgium
  • 587 nieuw aangeworven medewerkers

Donderdag 23 januari 2020 - PwC Belgium kan met trots terugblikken op een succesvol jaar met opnieuw een sterke groei. In FY19 (eindigend op 30 juni 2019) stegen de netto-opbrengsten met bijna 10% tot €340.9 miljoen dankzij voortdurende investeringen in mensen en technologie als antwoord op de veranderende behoeften van klanten en om haar mensen klaar te stomen voor de toekomst. Huidig voorzitter en Territory Senior Partner Axel Smits werd in december 2019 herkozen als voorzitter van PwC Belgium voor een nieuwe termijn van vier jaar, met ingang van 1 juli 2020. Axel Smits, actief bij PwC Belgium sinds 1990, heeft meer dan 25 jaar ervaring in het adviseren over een brede waaier van internationale fiscale vraagstukken en nam in 2016 voor het eerst de functie van voorzitter van PwC Belgium op zich.Axel Smits, Voorzitter van PwC Belgium: “PwC is al meer dan 150 jaar constant aan het groeien en dat hopen we ook in de toekomst verder te zetten. We kunnen alleen relevant blijven als we ons voortdurend afvragen wie we zijn als organisatie, ons aanpassen en altijd vooruitkijken. Als ik kijk naar hoe PwC er tien jaar geleden uitzag, dan zie ik een ander bedrijf dan vandaag. En dat is heel positief. Verandering en evolutie zijn cruciaal als je voorop wilt lopen, vooral in een wereld die zo snel evolueert. Het is onze bewuste keuze om ons open te stellen voor nieuwe ideeën en nieuwe manieren om de dingen aan te pakken.

We richten ons niet alleen op de transformatie van onze eigen organisatie maar ook die van onze klanten. Elke dag werken we samen met hen om ervoor te zorgen dat ze niet vastlopen in de snel veranderende wereld van vandaag. Daarom proberen we hen te helpen deze verandering te omarmen op een slimme en toekomstgerichte manier. Zo kunnen ze hun organisatie voorbereiden op de toekomst. Organisaties kiezen ervoor om met PwC samen te werken omdat ze vertrouwen hebben in de kwaliteit van ons advies en onze begeleiding.

Daarnaast kijk ik ook met veel enthousiasme uit naar wat we in de toekomst nog kunnen bereiken. Ik ben er trots op dat ik mijn mandaat voor een tweede termijn mag verlengen. Het getuigt van het vertrouwen van de Belgische partners om samen met hen PwC vooruit te helpen en onze relevantie te verzekeren voor onze mensen, onze klanten en de maatschappij.”

Groei in alle domeinen

In een markt die met ongeveer 4% tot 5% groeit, is de groei van onze adviespraktijk van 24% (van 71,2 miljoen euro in FY18 naar 88,4 miljoen euro in FY19) een indrukwekkende prestatie. Om de strategische ambities waar te maken, heeft PwC Belgium in FY19 een aantal belangrijke overnames gedaan, met name Human Interface Group en ABSI.

De duurzame groei van de Assurance-activiteiten (1% groei in FY19, van 114,6 miljoen euro tot ​ 116,2 miljoen euro) is in vele opzichten positief. De grootste bijdrage komt van onze auditafdeling, die met 4% is gegroeid ten opzichte van FY18 (van 82,5 miljoen euro in FY18 naar 85,7 miljoen euro in FY19). Hierdoor blijft PwC de grootste speler en marktleider op vlak van audit in België en blijven we verder investeren in het behoud van deze positie.

Onze Tax & Legal Services (TLS) praktijk kende een flinke groei met een stijging van 10% van de netto-opbrengsten van 124.4 miljoen euro tot 136.3 miljoen euro in vergelijking met het vorige boekjaar. PwC blijft dan ook verder investeren in de voortdurende transformatie van TLS om de toekomstige relevantie te waarborgen.

Innovatieve groei

PwC Belgium zet ook de digitale transformatie van de eigen organisatie voort dankzij een cultuur die innovatie stimuleert. Voor PwC Belgium maken haar mensen niet alleen deel uit van het transformatieproces van het bedrijf, maar zijn ze er zelf de spil van. De nodige investeringen moeten ervoor te zorgen dat de expertise en diensten ook in de toekomst relevant blijven. PwC’ers kregen de kans om ‘intrapreneurs’ te worden en hun bedrijfsideeën aan een jury van interne experts voor te stellen om middelen en advies te krijgen om deze te realiseren.

Ook de digitale vaardigheden van haar mensen worden continu bijgeschaafd. Tegelijk richt PwC zich ook op het aantrekken van cruciale competenties en teams. Het ‘Experience Consulting’ team van PwC Belgium faciliteert vernieuwende ideeën om nieuwe diensten en oplossingen te initiëren.

Groene groei

Als bedrijf heeft PwC Belgium eveneens aandacht voor de ecologische voetafdruk en de impact die het nalaat op de wereld. Daarom probeert PwC Belgium haar verplaatsingen maximaal te beperken, dankzij de mogelijkheid om plaatsonafhankelijk te werken, ondersteund door technologie en tools, waaronder cloud-gebaseerde toegang tot documenten.

 PwC Belgium recycleert bovendien al meer dan twee decennia afval en water en blijft het energieverbruik afnemen. Nu al gebruikt PwC Belgium 100% groene energie in de kantoren in Brussel, Gent en Hasselt. De nieuwe gebouwen in Brussel en Antwerpen (die respectievelijk in 2022 en maart 2020 worden geopend) zullen zo energie-efficiënt mogelijk zijn. Alleen al in 2019 werd het papierverbruik opnieuw met bijna 50% verlaagd.

‘We guide. We support. You grow.’

Dat is de belofte die PwC Belgium als werkgever maakt. Alleen al in FY19 volgde elke PwC-collega gemiddeld 12 dagen opleiding binnen PwC. Als werkgever staan we aan de zijde van onze mensen, stimuleren we opleiding en moedigen we hen aan om te leren en te groeien. PwC's focus op continu leren is een van de vele redenen waarom PwC zichzelf beschouwt als de 'beste business school ter wereld'. Mensen vertrouwen erop dat PwC Belgium dé plek is waar ze de vaardigheden leren die ze nodig hebben in een snel veranderende wereld.

 Als een van de belangrijkste werkgevers van België streeft Belgium er ook actief naar om jobkansen te creëren. In FY19 verwelkomde PwC Belgium maar liefst 587 nieuwe krachten op alle niveaus: afgestudeerden en ervaren specialisten. 

Vooruitblik

In een maatschappij die steeds sneller verandert en waarin het vertrouwen soms ver zoek is, wil PwC Belgium dat vertrouwen herstellen door totaaloplossingen te bieden die klanten helpen om te navigeren doorheen steeds complexere regelgeving en om transformatietrajecten en transacties succesvol te voltooien. Net zoals PwC Belgium haar klanten ook in het komende jaar zal blijven bijstaan om hun relevantie in deze nieuwe context te waarborgen, blijft PwC Belgium zich ook in de toekomst verder heruitvinden.

Het volledige jaarverslag is beschikbaar via ​ https://www.pwc.be/annualreport

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over PwC België

Building trust and delivering sustained outcomes

PwC wil bijdragen aan het vertrouwen in de maatschappij en aan het oplossen van belangrijke problemen – dat is ons doel. PwC firma's vormen een netwerk van firma's in 151 landen met meer dan 364.000 medewerkers die zich engageren tot het leveren van kwaliteit in audit-, fiscale en adviesdiensten. Laat ons weten wat u belangrijk vindt en lees meer over ons op www.pwc.com.

'PwC' verwijst naar het PwC-netwerk en/of een of meer firma’s die er deel van uitmaken. Elke firma is een afzonderlijke juridische entiteit. Zie www.pwc.com/structure voor meer gedetailleerde informatie hierover.

U kan onze privacyverklaring hier bekijken: www.pwc.be/privacy-statement

© 2023 PwC. Alle rechten voorbehouden.

Contact