PwC Belgium gaat strategische samenwerking aan met datascience-specialist Dataiku

Partnerschap maakt datascience toegankelijk voor bedrijven van elke omvang over alle sectoren heen

Donderdag 7 december 2022 - PwC Belgium is verheugd de ondertekening te kunnen aankondigen van een strategische samenwerking met Dataiku. Hierdoor kunnen beide bedrijven klanten van PwC Belgium helpen op grote schaal duurzame datascience-oplossingen te ontwikkelen.

Datascience wordt door steeds meer bedrijven met succes ingezet. Toch hebben veel organisaties het nog steeds moeilijk om deze technologie te benutten om hun efficiëntie een boost te geven. Voornaamste struikelblokken daarbij zijn een gebrek aan interne expertise, middelen en ervaring. Met dit partnerschap slaan Dataiku en PwC Belgium de handen in elkaar om datascienceoplossingen toegankelijk te maken voor grote én kleine bedrijven over alle sectoren heen, en hun digitale transformatie te ondersteunen en te bevorderen.

Michiel De Keyzer, Director Technology Consulting bij PwC Belgium: “Dankzij deze alliantie kunnen we onze klanten helpen om hun data optimaal te benutten door de kracht en de mogelijkheden van datascience dichter naar hen toe te brengen. Dankzij het Dataiku-platform wordt datascience toegankelijk voor iedereen binnen bedrijven, zowel technische als niet-technische profielen, zodat organisaties hun data optimaal kunnen inzetten om hun dagelijkse besluitvorming te ondersteunen.

PwC Belgium combineert het Dataiku-platform met zijn bestaande cloudallianties om zo de ontwikkeling van AI-oplossingen voor zijn klanten te versnellen en te bevorderen. Door het grote gebruiksgemak van Dataiku’s datascienceplatform kunnen zowel programmeurs als bedrijfsdeskundigen geavanceerde analyses uitvoeren, datastromen automatiseren en AI-modellen implementeren. PwC Belgium beschikt over gecertificeerde Dataiku-experts die ondersteuning kunnen bieden bij architectuurontwerp, de uitrol van oplossingen en de implementatie van AI-toepassingen.

Joseph Lopez, VP Partnerships EMEA bij Dataiku: “Bedrijven van over de hele wereld gebruiken Dataiku om systematisch data en AI in te zetten om hun operationele prestaties op tal van manieren te verbeteren. Zo hebben klanten oplossingen geïmplementeerd om het energieverbruik te beheren, de CO2-uitstoot te verminderen, het onderhoud te voorspellen en de supplychain te optimaliseren. We kijken er alvast naar uit om samen met PwC Belgium AI-technologie dagelijks in te zetten om onze Belgische klanten te helpen.

 

Over Dataiku

Dataiku is het platform voor Everyday AI dat bedrijven de mogelijkheid biedt om via één centrale oplossing AI- en analyticstoepassingen te ontwerpen, te implementeren, te besturen en te beheren. Het bedrijf, dat opgericht werd in 2013, is gespecialiseerd in het toegankelijk maken van data en het bevorderen van organisatiebrede samenwerking. Vandaag doen meer dan 500 bedrijven wereldwijd een beroep op Dataiku om hun datagebruik, analyses en AI te integreren en te stroomlijnen. Dat heeft al geleid tot uiteenlopende gebruikscases, van fraudedetectie en preventie van klantverloop tot voorspellend onderhoud en supplychainoptimalisatie. Volg ons via onze blog, Twitter (@dataiku) en LinkedIn.

 

Over PwC

PwC wil bijdragen aan het vertrouwen in de maatschappij en aan oplossingen voor belangrijke problemen. PwC beschikt over een netwerk van bedrijven in 152 landen met meer dan 328.000 medewerkers die zich engageren om topkwaliteit te leveren in audit-, fiscale en adviesdiensten. Laat ons weten wat u belangrijk vindt en lees meer over ons op www.pwc.com.

‘PwC’ verwijst naar het PwC-netwerk en/of een of meer bedrijven die er deel van uitmaken. Elk bedrijf is een afzonderlijke juridische entiteit. Ga naar www.pwc.com/structure voor meer details.

© 2022 PwC. Alle rechten voorbehouden.

 

 

Erik Oosthuizen

External Communications Manager

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over PwC België

Building trust and delivering sustained outcomes

PwC wil bijdragen aan het vertrouwen in de maatschappij en aan het oplossen van belangrijke problemen – dat is ons doel. PwC firma's vormen een netwerk van firma's in 151 landen met meer dan 364.000 medewerkers die zich engageren tot het leveren van kwaliteit in audit-, fiscale en adviesdiensten. Laat ons weten wat u belangrijk vindt en lees meer over ons op www.pwc.com.

'PwC' verwijst naar het PwC-netwerk en/of een of meer firma’s die er deel van uitmaken. Elke firma is een afzonderlijke juridische entiteit. Zie www.pwc.com/structure voor meer gedetailleerde informatie hierover.

U kan onze privacyverklaring hier bekijken: www.pwc.be/privacy-statement

© 2023 PwC. Alle rechten voorbehouden.

Contact