Patrick Boone nieuwe Chairman PwC België

28 juni 2024, Diegem - Naar aanleiding van de officiële leiderschapsrotatie van PwC België, is Managing Partner Patrick Boone benoemd tot de volgende Chairman van PwC België voor een termijn van vier jaar, met ingang van 1 juli 2024. Patrick Boone volgt Axel Smits op, die sinds 2016 PwC België leidde en nu de rol van Managing Partner bij PwC Europa zal opnemen.

PwC België voert elke vier jaar een partner bevraging uit om hun toekomstige leider te kiezen. Na consultaties met de 70 partners in België werd Patrick Boone verkozen tot voorzitter, die zijn vierjarige termijn begint op 1 juli 2024. Tot nu toe was Patrick Boone verantwoordelijk voor de leiding van de Tax & Legal praktijk van PwC België sinds 2016.

De nieuwe voorzitter neemt het roer over in uitdagende tijden, gekenmerkt door een technologische revolutie die bedrijven en organisaties dwingt zichzelf en hun werknemers opnieuw uit te vinden.

Patrick Boone verklaart: "Wij zijn een bedrijf dat hier is om te blijven. Met 175 jaar zakelijke knowhow, maar flexibel genoeg om te evolueren, innoveren en transformeren voor de toekomst. En onze eigen transformaties als ‘client zero’ komen al onze klanten ten goede. In tijden van verandering in een snel veranderende wereld zijn wij het beste geplaatst om bedrijven te ondersteunen bij het navigeren door de transformaties die ze ondergaan. Met een geïntegreerde en technologiegedreven aanpak zullen we hen van A tot Z begeleiden, waarbij we voor het nodige vertrouwen zorgen om zowel de Generatieve AI-explosie als de zoektocht naar duurzame oplossingen en langetermijngroei het hoofd te bieden."

Axel Smits, die sinds 2016 PwC België leidde, zal de rol van managing partner van PwC Europa op zich nemen, een groepering van verschillende continentale Europese landen binnen het PwC-netwerk. In zijn acht jaar leiderschap slaagde hij erin PwC België met 75% te laten groeien. In België zal hij het Reward team leiden en de praktijk van People Related Services verder uitbreiden.

Perscontact

Tess Minnens

External Communications Manager

Over PwC

PwC wil bijdragen aan het vertrouwen in de maatschappij en aan het oplossen van belangrijke problemen – dat is ons doel. PwC-firma's vormen een netwerk van firma's in 151 landen met meer dan 364.000 medewerkers die zich engageren tot het leveren van kwaliteit in audit-, fiscale en adviesdiensten. Laat ons weten wat u belangrijk vindt en lees meer over ons op www.pwc.com.

'PwC' verwijst naar het PwC-netwerk en/of een of meer firma’s die er deel van uitmaken. Elke firma is een afzonderlijke juridische entiteit. Zie www.pwc.com/structure voor meer gedetailleerde informatie hierover.

© 2024 PwC. Alle rechten voorbehouden.

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over PwC België

Building trust and delivering sustained outcomes

PwC wil bijdragen aan het vertrouwen in de maatschappij en aan het oplossen van belangrijke problemen – dat is ons doel. PwC firma's vormen een netwerk van firma's in 151 landen met meer dan 364.000 medewerkers die zich engageren tot het leveren van kwaliteit in audit-, fiscale en adviesdiensten. Laat ons weten wat u belangrijk vindt en lees meer over ons op www.pwc.com.

'PwC' verwijst naar het PwC-netwerk en/of een of meer firma’s die er deel van uitmaken. Elke firma is een afzonderlijke juridische entiteit. Zie www.pwc.com/structure voor meer gedetailleerde informatie hierover.

U kan onze privacyverklaring hier bekijken: www.pwc.be/privacy-statement

© 2023 PwC. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met