Partnership ‘Journeys to Treasury’ kondigt de publicatie aan van een nieuw rapport

De Digitale thesaurie wordt een realiteit

‘Journeys to Treasury 2018’ onderzoekt de digitale thesaurie in de praktijk en de manier waarop toonaangevende treasurers met innovatieve technologieën en bankdiensten de waarde van het bedrijf niet alleen beschermen en versterken maar ook waarde toevoegen.

Het ondertussen driejarige partnership tussen BNP Paribas, PwC, SAP en de European Association of Corporate Treasurers (EACT) wordt almaar sterker dankzij de publicatie van het nieuwste ‘Journeys to Treasury’-rapport. Het unieke rapport ontstaan uit deze samenwerking biedt eens te meer deskundige inzichten en praktische ervaringen met onderwerpen die belangrijk zijn voor de thesaurie van vandaag en morgen.

Er staan veel eisen en prioriteiten op de agenda’s van treasurers. De keuze van de onderwerpen werd bepaald op basis van een zorgvuldig uitgevoerd onderzoek bij senior corporate treasurers naar aanleiding van de EACT-top in 2018. Uit dat onderzoek bleek dat de optimalisering van het liquiditeitsbeheer voor veel treasurers een prioriteit blijft, meer bepaald het zoeken naar nieuwe en ontluikende oplossingen die nieuwe kansen bieden om een operationeel en strategisch voordeel te creëren. Digitale technologieën bieden mogelijkheden om veranderingen door te voeren en een concurrentievoordeel te realiseren. Treasurers spelen een groeiende rol, zowel bij het faciliteren van digitale strategieën in hun kernactiviteiten als bij het transformeren van processen en inzichten in liquiditeit en risico’s.

Ondanks de mogelijkheden om de treasuryprocessen en besluitvorming te verbeteren en sterkere zakelijke partnerships te smeden, staan treasurers voor een reeks problemen. Uitdagingen op het gebied van regelgeving aanpakken vormt nog steeds een probleem. Daarnaast zijn de treasurers ook belast met taken als het verwerven van inzicht in en het anticiperen en reageren op wereldwijde belastinghervormingen, die een weerslag hebben op de organisatiestructuren van bedrijven. Elke organisatie, in elke industrietak en elk land, wordt ook in toenemende mate geconfronteerd met wijdverspreide cyberaanvallen en het daarbij horend risico op financiële en reputatieschade en het onderbreken van de bedrijfscontinuïteit. De rol die de treasurers vervullen in het beschermen van de financiële activa van het bedrijf plaatst hen in de voorhoede om snel veranderende cyberbeveiligingsrisico’s aan te pakken en te beperken.

In het rapport van dit jaar staan de bevindingen van intensieve workshops die werden bijgewoond door experts van de vier ‘Journeys to Treasury’-partners, aangevuld met praktische inzichten, casestudy’s en interviews met elf toonaangevende corporate treasurers. Het commentaar van de partners bij de nieuwe editie luidt als volgt:

“De omvang van de uitdaging – maar ook de kansen – voor corporate treasurers om op nieuwe manieren waarde toe te voegen voor hun organisaties is ongezien, maar soms is het moeilijk om te weten waar je moet beginnen. Het ‘Journeys to Treasury’-rapport is een waardevolle gids die treasurers kan helpen om dwars door alle onzekerheid te navigeren en zo duidelijkheid te creëren en transformatie aan te moedigen.”

[BNP Paribas] 

“Veel van het educatieve en thought leadership-materiaal waarover de treasurers beschikken toont slechts één gezichtspunt. Wat de samenwerking binnen ‘Journeys to Treasury’ zo waardevol maakt, is dat ze veelzijdige perspectieven biedt die een schat aan inzichten toevoegen en de complexiteit erkennen.”

[EACT]

“Corporate treasury blijft evolueren als antwoord op de aanhoudende internationale groei, opkomende digitale innovaties en een complexe, snel veranderende markt en regelgevende en fiscale omgeving. Het partnership ‘Journeys to Treasury’ en dit meest recente rapport helpen treasurers om veranderingen vol vertrouwen aan te moedigen en te beïnvloeden, waarbij ze de juiste vragen kunnen stellen en over de juiste instrumenten kunnen beschikken.”

[PwC]

“Er waren nog nooit zoveel opportuniteiten om de transformatie van treasuryprocessen en de besluitvorming te digitaliseren, maar we moeten de nadruk leggen op het gebruik van nieuwe capaciteiten om de onderneming ‘waarde’ te kunnen bieden. Het ‘Journeys to Treasury’-rapport helpt treasurers om hun prioriteiten te stellen en nieuwe en gevestigde technologieën aan te wenden om operationeel en strategisch voordeel te halen in specifieke business cases.”

[SAP]

Klik hier: www.journeystotreasury.com om een kopie van het rapport te downloaden. Neem contact op met Apoorva DWIVEDI, apoorva.dwivedi@bnpparibas.com voor verdere informatie of om interviews te regelen met de partners van ‘Journeys to Treasury’.

 Noot voor de redacteurs

BNP Paribas

BNP Paribas is wereldwijd een toonaangevende financiële dienstverlener en de nummer één van de Europese markt. Wij willen de economie op een ethische manier financieren, onze medewerkers op een verantwoorde manier verder helpen ontwikkelen en hun betrokkenheid vergroten, verandering promoten op een positieve manier en de klimaatverandering tegengaan.

Wij zijn aanwezig in meer dan 70 landen, tellen meer dan 190.000 werknemers en beschikken wereldwijd over een ongeëvenaard netwerk van meer dan 220 businesscentra. Met meer dan 1.700 managers die zich specifiek bezighouden met transactiebankieren begeleiden wij onze klanten bij hun internationale groeistrategieën door hen inzicht te verschaffen in de lokale markt en regelgevingspraktijken, en hen daarnaast een brede waaier oplossingen en diensten aan te bieden.

www.cashmanagement.bnpparibas.com

 

EACT (European Association of Corporate Treasurers)

De EACT brengt 13.000 treasuryspecialisten samen via 23 nationale treasuryverenigingen die actief zijn in 21 landen en 6.500 bedrijven.

Wij willen de stem zijn van de corporate-treasurygemeenschap in Europa. Dat doen we door de financiële professionals van de reële economie te vertegenwoordigen bij de Europese autoriteiten en instellingen, door actief de dialoog te bevorderen op elk niveau, door leden aan te moedigen om hun vaardigheden te ontwikkelen, door best practices te delen en networking op hoog niveau te faciliteren.

www.eact.eu

PwC

PwC stelt zich als doel het vertrouwen in de samenleving op te bouwen en belangrijke problemen op te lossen. Wij zijn een netwerk van bedrijven in 158 landen met meer dan 236.000 mensen die zich inzetten om kwaliteit te leveren op het gebied van verzekeringen, advies en fiscale dienstverlening.

PwC verwijst naar het PwC-netwerk en/of een of meer van zijn member firms, die elk een afzonderlijke rechtspersoon zijn. Zie www.pwc.com/structure voor meer informatie.

SAP

Als marktleider in software voor bedrijfstoepassingen helpt SAP (NYSE: SAP) bedrijven van elke omvang in alle mogelijke industrietakken om beter te presteren. Dankzij de toepassingen en services van SAP kunnen meer dan 388.000 klanten uit de bedrijfswereld en publieke sector winstgevend werken, zich onophoudelijk aanpassen en duurzaam groeien. 

SAP biedt een uitgebreid pakket oplossingen voor treasurybeheer gebaseerd op SAP S/4HANA waarmee bedrijven meer inzicht en controle krijgen over processen voor het beheer van contanten, liquiditeit en risico’s; de financiële rapportering wordt daarbij in één systeem geïntegreerd. Met SAP kun je zowel op locatie als in de cloud werken en genieten van een schaalbaar cloudplatform en ecosysteem dat toepassingen van SAP en derden snel en eenvoudig integreert en tegelijk nieuwe bedrijfsmodellen en snelle groei ondersteunt. Voor meer informatie, ga naar www.sap.com/treasury.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over PwC België

Building trust and delivering sustained outcomes

PwC wil bijdragen aan het vertrouwen in de maatschappij en aan het oplossen van belangrijke problemen – dat is ons doel. PwC firma's vormen een netwerk van firma's in 151 landen met meer dan 364.000 medewerkers die zich engageren tot het leveren van kwaliteit in audit-, fiscale en adviesdiensten. Laat ons weten wat u belangrijk vindt en lees meer over ons op www.pwc.com.

'PwC' verwijst naar het PwC-netwerk en/of een of meer firma’s die er deel van uitmaken. Elke firma is een afzonderlijke juridische entiteit. Zie www.pwc.com/structure voor meer gedetailleerde informatie hierover.

U kan onze privacyverklaring hier bekijken: www.pwc.be/privacy-statement

© 2023 PwC. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met